Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Albire dentară acasă?

Albire dentară acasă - este periculoasă?

 

Cultura celebrității a făcut din albirea dinților unul dintre cele mai populare tratamente cosmetice din lume. Potrivit diverselor cercetări, mai mult de o treime dintre adulți își doresc o albire dentară.

Pentru majoritatea dintre noi care ne bucurăm de un vin roșu, o cafea neagră sau un suc verde, dinții noștri pot fi departe de albul perlat al unui „zâmbet hollywoodian”. Dar, în timp ce tratamentele de rezolvare rapidă a îngălbenirii dentare sună tentant, reculul poate fi costul pentru sănătatea noastră orală.

Nu trebuie să uităm că albirea dinților este totuși o procedură estetică aplicată smalțului dentar, care influențează hotărâtor aspectul fizionomic și poate afecta sănătatea dinților.

Este important să alegi corect modalitatea de albire dentară potrivită și sigură pentru frumusețea și sănătatea zâmbetului tău.

 

Albire dentară acasă - este periculoasă?

 

Albire dentară acasă - este periculoasă?

 

Albirea dentară este perfect sigură dacă este efectuată de către un profesionist în domeniul stomatologiei. Dar oricine altcineva, neavând pregătirea sau cunoștințele potrivite, ar putea provoca leziuni permanente dinților și gingiilor.

O procedură de albire dentară acasă se poate efectua cu produse naturiste, caz în care nu sunt cunoscute efectele posibile asupra fiecărui pacient în parte, sau dacă vor avea cu adevărat vreun efect.

Produsele de cosmetica dentară conțin substanțe concentrate, ce albesc dinții în mod real, dar acestea au un efect slab, necesită multe aplicări și sunt potențial periculoase pentru smalțul dentar și gingii.

De exemplu, dacă gutiera dentară cu ajutorul căreia se aplică gelul de albire nu se potrivește corect, substanța se poate scurge și poate provoca arsuri chimice dureroase. În cazuri extreme, sănătatea îți poate fi afectată dacă ai înghițit produsul de albire.

Kiturile de albire neprofesionale nu pot conține substanțe la fel de concentrate precum cele profesionale, pentru că acestea ar fi deosebit de periculoase, atunci când sunt utilizate de către persoane nespecializate.

Numai profesioniștii din domeniul stomatologiei pot oferi un serviciu profesional de albire a dinților, dar este perfect legal ca oricine să se trateze cu un kit fără prescripție medicală. Dar unele soluții din comerț nu conțin suficient produs de albire pentru a fi eficiente, iar etichetele lor nu precizează întotdeauna exact ce substanțe chimice conțin. Este dificil ca pacientul să evalueze siguranța produsului.

 

Proceduri profesionale, efectuate în clinica dentară, pentru siguranța pacientului și obținerea de rezultate optime, în timp scurt

Albire dentară acasă?

 

Albirea dentară nu este efectuată în siguranță fără anumite proceduri anterioare. În cadrul clinicii stomatologice, se efectuează evaluări pentru a fi sigur că albirea este o opțiune bună pentru tine și, dacă este necesar, tratamente prealabile, pentru ca albirea să fie cât mai eficientă, vizibilă, uniformă și sigură pentru gingii și smalțul dinților.

  • Medicul verifică istoricul medical și evaluează starea de sănătate a dinților și gingiilor, pentru a se asigura că pacientul este eligibil pentru albirea dinților; 
  • Se evaluează gradul de sensibilitate dentară specifică fiecărui caz în parte;
  • Se efectuează un periaj profesional și daca este cazul, detartrajul dentar. Uneori, simplul periaj profesional sau urmat de un detartraj, albește dinții suficient, fără a mai fi necesară albirea dentară;
  • Se verifică starea de sănătate a gingiilor, dacă sunt retrase sau nu, dacă sunt semne de parodontoză. Dacă sunt vizibile zone ale rădăcinii, acestea nu se vor albi, iar efectul va fi de pete și de afectare a țesutului neprotejat de smalț;
  • Se verifică starea de sănătate a dinților, se tratează cariile și se umplu toate cavitățile și fisurile, pentru că substanța de albire afectează țesuturile dentare moi;
  • Se protejează gingiile cu un gel profesional, special pentru fiecare tip de albire în parte;
  • Se utilizează geluri de albire profesionale, foarte performante și concentrate, pentru albire accentuată;
  • Se utilizează tehnologii avansate, precum lampa de albire și laserul stomatologic, care accelerează mult procesul de albire, pentru rezultate spectaculoase, într-o singură ședință de 30-40 de minute;
  • Se prescrie un tratament pentru evitarea sau ameliorarea sensibilității dentare ulterioare tratamentului.

 

O albire dentară acasă nu poate întruni condițiile de siguranță și nu poate conduce la obținerea rezultatelor unei albiri profesionale. Albirea profesională, fie ca tratament în scaun, fie cu un kit profesional la domiciliu, este indicată pentru obținerea unui zâmbet strălucitor.

Etiquette Medical Center te invită în cadrul clinicii, pentru a vedea efectele unei albiri dentare profesionale făcută „ca la carte”.

Într-o jumătate de oră de procedură efectivă de albire, dinții tăi vor străluci, pentru niște perle prețioase, iar tu vei dori să zâmbești tuturor.

 

Etiquette Medical Center te invită în cadrul clinicii, pentru a vedea efectele unei albiri dentare p

 

Contactează-ne telefonic sau online, completând formularul de mai jos:

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.