Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant?

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant?

 

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai mari inovații ale stomatologiei moderne. Sunt adevărați dinți de înlocuire protetică, constând dintr-o rădăcină artificială din titan, în cele mai multe cazuri, cu coroană atașată.

Numărul de oameni care au implanturi dentare crește cu o rată impresionantă, pe an ce trece.

Implanturile dentare devin o soluție din ce în ce mai populară pentru înlocuirea dinților lipsă, așadar este corect să ne întrebăm care este durata de viață a unui implant dentar.

Răspunsul scurt este că implanturile dentare pot dura toată viața. Iată răspunsul lung.

 

Implantul dentar necesită înlocuire?

 

Implantul dentar necesită înlocuire?

Oricine a trebuit să aibă o coroană, o punte dentară sau o proteză înlocuită, știe că nu toate restaurările dentare durează pentru totdeauna. Aceste trei tipuri de restaurări pot eșua, fiecare din propriile motive. În cazul coroanelor și punților dentare, acestea pot eșua dacă structura dintelui original de care sunt atașate devine compromisă din cauza degradării. Majoritatea protezelor trebuie în cele din urmă refăcute sau înlocuite, atunci când pierderea osoasă determină schimbarea formei maxilarului.

 

Din fericire, în cazul implanturilor dentare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceleași riscuri. Unul dintre motivele pentru care implanturile sunt considerate cea mai bună și mai avansată opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă este că nu sunt supuse acelorași probleme ca și coroanele standard, podurile sau protezele dentare.

 

Asta nu înseamnă că implanturile dentare funcționează perfect tot timpul, dar rata de succes este una foarte mare.

Mulți stomatologi estimează, în mod conservator, că implanturile vor dura aproximativ 25 de ani. Motivul pentru care nu putem garanta că vor dura o viață este acela că nu au existat încă foarte multe studii pe termen lung asupra implanturilor dentare.

 

Implanturile dentare în forma lor modernă au fost inventate cu puțin mai mult de 50 de ani în urmă. În 1965, un om de știință suedez pe nume Per-Ingvar Brånemark a plasat primul implant dentar în gura unui om pe nume Gösta Larsson. Când Larsson a murit în 2006, la vârsta de 75 de ani, implanturile sale originale erau încă la locul său. Duraseră peste 40 de ani!

 

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant?

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant?

 

De-a lungul tratamentului de implantologie, succesul fiecărei etape de tratament va fi principalul factor care determină performanța implanturilor.

La fel ca dinții tăi naturali, sănătatea și longevitatea unui implant dentar depind de îngrijirea sănătății tale orale. Implanturile dentare trebuie îngrijite la fel ca dinții naturali, prin periaj zilnic, utilizarea aței dentare și controale dentare regulate.

Odată ce implantul dentar este inserat, gingia și osul înconjurător sunt sănătoase, iar noul dinte confortabil și se potrivește bine, calitatea igienei dvs. la domiciliu și consecvența de a vă întoarce pentru revizuirea regulată a implantului și a igienei orale vor influența cel mai mult durata de viață a unui implant dentar.

Dacă implantul este slab îngrijit, se vor dezvolta depuneri moi și dure (placă bacteriană și tartru), ca și în cazul dinților naturali neglijați. Dacă nu sunt tratate, depunerile vor duce la inflamarea, infectarea gingiilor, sângerări și disconfort – gingivită și parodontită. Dacă un pacient finalizează tratamentul și nu vizitează în mod regulat un dentist sau igienist pentru examinări, există un risc mult mai mare de eșec.

Dintele cel nou, sub forma coroanei susținute de implantul dentar, are cerințe de întreținere similare cu coroanele, punțile și protezele convenționale - are nevoie de reparații sau înlocuiri ocazionale pe parcursul vieții.

Sunt mari șanse ca durata de viața a unui implant dentar să fie de mulți ani, dacă implantul este inserat în os suficient și este bine îngrijit, întreținut și revizuit în mod regulat.

Implanturile dentare moderne au o istorie de peste 30 de ani, iar datele generate la nivel mondial afirmă că 95% dintre implanturi pot fi de așteptat să dureze pentru o perioadă de 15-20 de ani + (colectarea exactă a datelor a început cu aproximativ 20 de ani în urmă), iar predicțiile sunt că 90% din implanturi ar trebui să dureze o viață dacă sunt întreținute corect.

 

Fumatul poate face mult mai probabil eșecul implanturilor dentare, la fel ca și boala parodontală preexistentă.

Acești factori ar trebui luați în considerare înainte ca un pacient să decidă plasarea implanturilor dentare.

Fumătorii sunt un grup cu unul dintre cele mai mari riscuri de eșec al implantului, iar datele arată că rata de eșec pentru fumători este de 10-15%, iar această rată de eșec este similară pentru pacienții cu consum ridicat de alcool.

 

Există mai multe afecțiuni medicale diferite ce pot afecta integritatea osului, implicit stabilitatea implantului și, desigur, orice traumatism facial poate afecta, de asemenea, durata de viață a unui implant dentar.

 

Atunci când ești decis să alegi calea implantului dentar, primul pas este alegerea unei clinici performante și potrivite necesităților tale de calitate, estetică și durabilitate a rezultatelor.

Etiquette Medical Center este aici pentru tine, cu cele mai noi tehnici și tehnologii în domeniul implantologiei, cu materiale performante și medici specializați, pentru tratamente de implantologie la nivel european.

Dacă ești interesat să îți înlocuiești dinții lipsă cu implanturi dentare, vino la Etiquette Medical Center și un medic specializat din cadrul clinicii te va consulta și îți va explica totul pe îndelete.

Programează-te chiar acum pentru o consultație de implantologie!

Ce poți face pentru a crește durata de viață a unui implant?

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.