Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Implant dentar Târgoviște cu tehnologii avansate

Implant dentar Târgoviște

Medicina dentară a secolului nostru este cu mult diferită față de ceea ce ne amintim despre tratamentele stomatologice din trecut.

Laser stomatologic, implanturi dentare, simulări computerizate ale tratamentelor, scanare intraorală, imprimante 3D pentru fabricarea mulajelor, pieselor de protetică și a aparatelor dentare, toate acestea sunt tehnologii care ne aduc beneficii multiple și schimbă treptat, tot ce știam despre stomatologie.

Avansările tehnologiei dentare ne permit, în prezent, să punem diagnostice corecte, să tratăm mai eficient, mai rapid, în mod mult mai puțin invaziv, să conservăm țesuturile sănătoase, să conferim o estetică naturală zâmbetului, să eliminăm durerea din timpul tratamentelor și să asigurăm o vindecare și regenerare mai rapidă a țesuturilor.

Exact despre regenerarea accelerată a țesuturilor o sa vorbim în continuare, pentru că este un subiect interesant și drag nouă. PRF face parte din metodele cele mai moderne de tratament, cu care am obținut rezultate spectaculoase.

 

Cum poate fi accelerată vindecarea implantului?

Implant dentar cu tehnologii avansate Targoviste

Pentru un implant dentar Târgoviște cu vindecare accelerată, apelează la clinica Etiquette Medical Center.

Stomatologia modernă utilizează tehnica PRF pentru osteointegrarea corespunzătoare a implanturilor dentare și vindecare accelerată după intervenția chirurgicală de implantologie, dar și pentru alte tratamente și intervenții chirurgicale.

Tehnica PRF a fost dezvoltată inițial la începutul anilor 2000, iar de atunci a cunoscut o creștere constantă și puternică a gradului de utilizare în regenerarea osoasă ghidată.

PRF este acronimul de la Platelet Rich Fibrin – fibrină bogată în trombocite.

Fibrina este o proteina din sânge produsă în timpul procesului de coagulare.

Trombocitele sunt celule ale sângelui care joaca un rol important în coagularea sângelui, au deci funcție antihemoragică.

 

În ce constă tehnica PRF?

Implant dentar Târgoviște înseamnă, pentru pacienții Etiquette Medical Center, siguranță, stabilitate a implantului în os și vindecare rapidă, iar tehnica PRF joacă un rol esențial în această privință.

Procedura PRF este simplă și foarte eficientă, cu rezultate deosebite de fiecare dată.

Medicul extrage o cantitate mică de sânge de la pacient, plasează fiolele într-o centrifugă specială și pornește un ciclul de centrifugare de maxim 12 minute.

Un cheag de fibrină bogată în trombocită se formează la sfârșitul ciclului de cetrifugare în stratul superior al sângelui din fiolele centrifugate.

Acesta s-a demonstrat că crește considerabil potențialul regenerativ al țesuturilor favorizând eliberarea lentă și treptată a factorilor de creștere prinși în matricea sa de fibrină.

 

Beneficii ale PRF

Implant dentar Targoviste cu tehnologii avansate

Pentru implant dentar Târgoviște, echipa Etiquette Medical Center stabilește planuri de tratament multidisciplinare, utilizând echipamente și tehnologii avansate, precum PRF.

Beneficiile utilizării acestei tehnici de accelerare a regenerării țesuturilor sunt:

 • Reducerea riscului de infecție. Cheagul de fibrină conține o varietate de tipuri de celule care acționează simultan ca un sistem de apărare  față de agenții patogeni din exterior.
 • Accelerarea vindecării țesuturilor moi. Celulele vii (fibrina și leucocitele) din PRF secretă și eliberează constant factori de creștere, pentru o perioadă de timp cuprinsă între 10 și 28 de zile.
 • Stimularea osteointegrării implanturilor;
 • Evitarea unei reacții conexe adverse a organismului, prin faptul că utilizează propriul sânge al pacientului.

 

Modalități de utilizare a PRF

 • A-PRF

Membrană vindecătoare rezultată în urma centrifugării, ce poate fi utilizată în diferite modalități de către medicul stomatolog:

·        prin fragmentare și amestecare cu particule de țesut osos pentru adiția osoasă;

·        ca membrană pentru procedurile de regenerare osoasă ghidată;

·        prin comprimare și plasare la locul extracției;

 • I-PFR

Lichid rezultat în urma aceluiași procedeu de centrifugare, care conține și leucocite, fiind utilizat:

·        prin impregnare pe suprafața implantului dentar;

·        în amestec cu membranele de colagen;

·        în amestec cu materialele de adiție osoasă.

 

Regenerare accelerată a țesuturilor prin tehnici moderne în cadrul Etiquette Medical Center

Membranele PRF sunt utilizate în clinica noastră pentru vindecarea accelerată, în cazul următoarelor tratamente și intervenții:

 • inserare de implanturi dentare;
 • adiție osoasă;
 • extracții dentare;
 • chirurgie parodontală;
 • rezecție apicală.

 

Te așteptăm la Etiquette Medical Center, pentru tratamente cu implant dentar eficiente, sigure și cu vindecare accelerată!

 

Implant dentar cu tehnologii avansate

 

 

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.