Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Implantul dentar – dezavantaje și avantaje

Implantul dentar – dezavantaje și avantaje

 

Te întrebi dacă tratamentul prin implant dentar merită timpul și cheltuielile? Iată ce ar trebui să iei în considerare atunci când te gândești să înlocuiești un dinte sau mai mulți dinți lipsă, cu un implant dentar.

 

Avantajele implanturilor dentare: mai mult decât doar estetică

Există multe motive pentru care intervenția chirurgicală de implantologie orală are avantaje deosebite. Iată principalele beneficii ale implantului dentar, pe care trebuie să le ai în vedere atunci când iei o decizie:

  • Estetică: Dacă dorești un zâmbet foarte frumos, implanturile dentare pot fi alegerea potrivită. Arată și se simt la fel ca dinții obișnuiți.
  • Sănătatea țesuturilor osoase: implantul înlocuiește rădăcina dintelui. Aceasta înseamnă că pierderea osoasă determinată de lipsa rădăcinii naturale este oprită în momentul inserării implantului.
  • Durabilitate: Unul dintre beneficiile cheie ale implanturilor dentare este că acestea sunt soluția de cea mai lungă durată pe care o poți alege. Deoarece implanturile sunt osteointegrate în maxilar, acestea sunt foarte stabile și, dacă ai grijă de ele, te poți aștepta ca acestea să fie la fel de durabile ca și dinții tăi naturali. Când iei în considerare faptul că protezele durează de obicei doar aproximativ cinci până la opt ani, implanturile dentare sunt o alegere excelentă pentru cei care caută o opțiune pe termen lung.
  • Beneficii practice: implanturile dentare nu sunt doar pentru persoanele care doresc un zâmbet perfect. Implantul fuzionează cu maxilarul, iar acest fapt determină o foarte puternică stabilitate și rezistență. Asta înseamnă că (spre deosebire de protezele dentare) vorbirea ta nu este afectată și masticația este mai ușoară.
  • Confort. Datorită faptului că implantul devine parte a organismului tău, nu există disconfortul lucrărilor protetice clasice. Avantajul  major este faptul că implantul constituie o bază fixă pentru coroane, punți dentare sau chiar lucrări protetice totale, conferindu-le stabilitate maximă. Faptul că lucrările nu trebuie scoase noaptea și pentru igienizare regulată, conferă un confort natural, spre diferență de protezele mobile.

 

Contra implanturilor dentare: răbdarea este o virtute

 

Contra implanturilor dentare: răbdarea este o virtute

 

Chirurgia implantului dentar nu este lipsită de provocări. Iată câțiva factori cheie ai implantului dentar, de luat în considerare:

  • Proces îndelungat: stabilizarea implanturilor dentare poate dura mult, deoarece va trebui să aștepți până la șase luni pentru ca implanturile să se integreze în os. Având în vedere că există mai mulți pași implicați în procedură, este posibil să nu fie cea mai bună soluție pentru cineva care are nevoie de o soluție imediată.
  • Presupune o intervenție chirurgicală: Deși complicațiile implantului dentar sunt rare, este posibil ca apară inflamarea țesuturilor după introducerea implanturilor. În cele mai extreme cazuri, complicațiile implantului dentar pot duce la pierderea implantului.
  • Proceduri suplimentare: În unele cazuri, implanturile dentare pot necesita proceduri suplimentare. De exemplu, este posibil ca anumite persoane să nu aibă suficient os pentru a susține implantul, ceea ce înseamnă că ar putea necesita o grefă osoasă. De asemenea, este posibil să ai nevoie de o ridicare a sinusurilor dacă sinusurile tale sunt situate prea aproape de maxilar. Aceste operații suplimentare pot crește timpul de așteptare pentru tine, în timp ce pot crește și prețul.
  • Cost: Te poți aștepta să plătești mai mult pentru acest tip de procedură decât pentru alte tratamente dentare. Dar analiza cost-beneficii oferă o imagine clară a rentabilității acestui tratament modern.

Implanturile pot aduce o mare schimbare pozitivă în viața ta, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, deci trebuie să iei în considerare fiecare aspect atunci când iei o decizie.

În cadrul clinicii noastre dentare, Etiquette Medical Center, îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege procesul și pentru a determina dacă este alegerea optimă pentru tine.

Pentru mai multe informații despre avantajele și dezavantajele obținerii implanturilor dentare în circumstanțele tale specifice, te rugăm să ne contactezi pentru a programa un consult de implantologie.

 

Implanturi dentare Târgoviște

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.