Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!
Articole   -   Ortodonție

8 curiozități despre aparatul dentar Safir

8 curiozități despre aparatul dentar Safir

 

Aparatul dentar Safir este un aparat dentar estetic, prin excelență.

Acest tip de aparat este discret ca dimensiune și culoare, iar elasticele și arcul utilizat sunt albe.

Dacă medicul dentist ți-a indicat utilizarea aparatelor dentare și te simți inconfortabil cu ideea de a purta un aparat dentar clasic, metalic, dar nu ai resursele necesare unui aparat dentar, aparatele dentare safir pot reprezenta cea mai bună opțiune pentru tine.

Pentru a îți ușura decizia, iată 8 detalii importante despre aparatul dentar Safir în comparație cu alte tipuri de aparate dentare.

Aparatele dentare din ceramică fac, de asemenea, parte din categoria aparatelor dentare estetice.

 

Este cu adevărat din safir, dar safir sintetic

În general, când auzim cuvântul safir, ne gândim la bijuterii și pietre prețioase și foarte scumpe. Deși materialul utilizat în realizarea brackeților aparatului este safir, acesta este safir sintetic, cu aceeași structură chimică și compoziție ca naturalul, dar fabricat la un cost mai mic.

Este mai puțin probabil să se detașeze de dinți

În comparație cu alte tipuri de suporturi cosmetice, cum ar fi ceramica, suporturile din safir aderă mai rezistente la dinte, ceea ce face mai dificilă căderea unui suport.

 

8 curiozități despre aparatul dentar Safir

 

Nu se pătează

Cel mai mare avantaj al aparatului dentar Safir este acela că cristalul de safir nu devine galben în timp. Nu uitați, însă, dintele de sub suportul safirului. De aceea este extrem de important să dedicați timp igienei bucale.

 

Este folosit în ortodonție de peste 30 de ani

La mijlocul anilor 80, piatra a fost sculptată pentru prima dată. Cristal de safir pentru utilizare în ortodonție, căutând o modalitate de a face aparatele dentare mai discrete și mai rezistente la pete.

Deși aparatele dentare de safir sună ca ceva nou și inovator, adevărul este că sunt pe piață de aproape 4 decenii.

 

Performează foarte bine pe toată durata tratamentului

La fel ca în cazul aparatului tradițional, metalic, durata tratamentului va depinde de problemele care trebuie corectate prin mușcătura ta., nu de materialul de fabricație al brackeților. Adică, rezultatele vor fi obținute în aceeași perioadă de timp, indiferent dacă optați pentru aparatul dentare metalic sau pentru cel Safir.

 

Nu este 100% transparent

Deși cristalul de safir este aproape transparent, celelalte accesorii, precum elasticele și arcul care leagă brackeții, care merg pe dinte sunt albe, de aproape va observa că ai aparat dentar. Dacă ești în căutarea unor aparate dentare care nu se observă deloc, poți opta pentru un aparat dentar lingual sau pentru Invisalign.

 

8 curiozități despre aparatul dentar Safir

 

Nu este cele mai scump de pe piață

Deși sunt la prețuri mai mari decât cele ale aparatelor dentare tradiționale și ceramice, aparatele dentare din safir nu sunt cel mai scump tratament ortodontic. Ortodonția invizibilă, între altele, este cea mai scumpă de pe piață. Și când vine vorba de aparate dentare, aparatele dentare linguale sunt în frunte.

În secțiunea noastră de ortodonție poți vedea diferitele tipuri de aparate dentare și diferențele dintre ceramică, safir, metal, aparate linguale și aparate invizibile Invisalign.

 

Poți alterna un aparat dentar metalic cu un aparat dentar Safir

Consultă medicul dentist în privința posibilității de a purta aparate dentare safir pe dinții care sunt cel mai vizibili când zâmbiți și vorbiți și de a folosi aparate metalice pe dinții care sunt mai ascunși, iar aparatul dentar nu va fi observat.

Fă-ți programarea chiar acum, la Etiquette Medical Center – clinică stomatologică Târgoviște.

Dinții tăi se vor îndrepta, iar zâmbetul tău va fi șic în timpul tratamentului cu aparat dentar Safir.

 

8 curiozități despre aparatul dentar Safir

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.