Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!
Articole   -   Ortodonție

Aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic

 

Fiecare persoană își dorește să aibă acel zâmbet perfect la care a visat dintotdeauna, fără a fi nevoie să-și facă griji cu privire la numeroasele neplăceri asociate în mod obișnuit cu aparatul dentar clasic, metalic.

Se știe că tratamentele ortodontice îți revitalizează zâmbetul, îți sporesc stima de sine și îți construiesc încrederea în sine, motiv pentru care se investește atât de mult timp și efort în alegerea aparatului dentar potrivite pentru rezultate cât mai bune.

Există diferite tipuri de aparate dentare dintre care poți alege cu ușurință.

Aparatul dentar ceramic a fost primul aparat dentar creat în scopul îmbunătățirii esteticii aparatului dentar.

În timp, aparatele dentare din ceramică s-au dovedit eficiente în majoritatea cazurilor.

Cauți o modalitate mai plăcută din punct de vedere estetic de a-ți îndrepta dinții? Citește mai departe, ca să înțelegi principalul despre aparatele dentare din ceramică.

 

Cum funcționează un aparat dentar ceramic

 

Cum funcționează un aparat dentar ceramic?

 

Alternativa ceramică este similară cu aparatele metalice, deoarece se bazează pe brackeți și arcuri pentru a regla treptat dinții, până când ajung în poziția ideală. Cu aparatele ceramice, totuși, pacienții pot experimenta un proces de tratament un pic mai lent decât cu cele metalice.

Următoarele detaliază câteva diferențe specifice între cele două forme de tratament:

  • În timp ce aparatele tradiționale utilizează suporturi metalice, alternativa ceramică se bazează pe ceramică.
  • Pentru aparatele ceramice, brackeții vor fi sau clari, sau de culoarea dinților, pentru a se contopi cu întreg zâmbetul.
  • În majoritatea cazurilor, pacienții au opțiunea de a alege un arc alb sau transparent, care contribuie în continuare la un aspect mai natural.
  • Aparatul dentar din ceramică este capabil să ofere aceleași rezultate ca și predecesorul său metalic.

 

Durata tratamentului cu aparat dentar ceramic

În medie, tratamentul cu aparat metalic poate dura de la mai puțin de un an, la trei ani. În cele din urmă, se reduce la severitatea malocluziei pacientului (probleme de mușcătură).

Cu aparatele dentare ceramice, timpul de tratament este relativ similar, deoarece procesul poate dura în general de la un an la trei ani. Cu toate acestea, diferența este că, pe parcursul tratamentului, pacienții au  un zâmbet mai estetic.

 

Aparatele dentare ceramice sunt greu de întreținut?

 

Aparatele dentare ceramice sunt greu de întreținut?

 

De fiecare dată când te supui unui tratament ortodontic, va trebui să îți iei câteva precauții suplimentare cu igiena dentară.

Acest lucru se datorează faptului că dinții și gingiile pot fi puțin mai vulnerabile la bacterii, pentru că brackeții și arcurile pot oferi plăcii dentare mai multe locuri bune de ascuns.

Va trebui să igienizezi cu grijă zona brackeților și arcurilor pentru a îndepărta acumulările de bacterii și să folosești ață dentară, apă de gură, periuțe interdentare și chiar dușul bucal.

Brackeții ceramici nu se vor pata, dar elasticele care fixează arcul de brackeți s-ar putea păta. Acest lucru poate afecta modul în care arată aparatul tău dentar, deci este posibil să fie nevoie să eviți anumite alimente și băuturi care pătează, cum ar fi ceaiul, vin, cafeaua, curry-ul și sosurile de roșii.

 

Există alimente pe care va trebui să le evit?

Există alimente pe care va trebui să le evit?

 

Când începi să porți aparatul dentar, s-ar putea să descoperi senzații noi, ciudate, pentru că este ceva modificat. Acest lucru este complet normal. Probabil că vei prefera alimente moi, cum ar fi iaurtul, pastele, puiul fiert moale, fructele de mare, legumele la aburi, bananele și alimentele moi similare.

După ce te obișnuiești cu un aparat dentar ceramic, ceea ce nu ar trebui să dureze mult, este de preferat să adopți o dietă săracă în zahăr. Deși poți mânca majoritatea alimentelor obișnuite, va trebui să eviți sau să limitezi unele alimente, deoarece iți pot deteriora aparatul dentar, inclusiv:

  • Mâncăruri care necesită o mestecare foarte îndelungată;
  • Alimente lipicioase, cum ar fi caramelele și guma de mestecat;
  • Alimentele tari, cum ar fi nucile și acadele tari;
  • Alimente crocante, cum ar fi mere întregi sau morcovi și chipsuri.

 

Etiquette Medical Center te invită în cadrul modern al clinicii, pentru tratamente ortodontice cu aparat dentar ceramic.

Salutăm noii pacienți și suntem bucuroși să efectuăm o evaluare prealabilă. Dacă ești un candidat potrivit pentru tratamentul cu aparat dentar, îți vom oferi cele mai bune recomandări, planul de tratament, prognosticul și vom începe să construim zâmbetul tău de vis.

Fiecare zâmbet este o operă de artă, pentru noi.

 

Etiquette Medical Center - Fiecare zâmbet este o operă de artă, pentru noi.

Contactează-ne telefonic sau online, completând formularul de mai jos:

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.