Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!
Articole   -   Ortodonție

Aparat dentar Târgoviște

Aparatul dentar este necesar?

 

A fost o vreme în care adolescenții și adulții erau speriați deopotrivă de gândul că trebuie să poarte  aparat dentar. În momentul în care un dentist recomanda aparat dentar, imagini neatractive erau proiectate în mintea pacienților.

Dar de atunci, s-au schimbat vremurile, radical. Astăzi, cu noile tehnologii disponibile, oamenii de toate vârstele, din întreaga lume, aleg tratamente ortodontice pentru a obține un zâmbet frumos și sănătos.

Atunci când ai nevoie de un tratament cu aparat dentar Târgoviște, Etiquette Medical Center îți stă la dispoziție cu tehnologii noi și aparate dentare performante.

 

Îndreptarea dinților cu aparat dentar

Aparatele ortodontice nu au fost inventate până la începutul anilor 1800, dar preocuparea oamenilor pentru alinierea corectă a dinților datează din vremea vechilor egipteni. Metodele de îndreptare a dinților variau de la cultură la cultură, dar intenția era clară - oamenii doreau dinți drepți, pentru un zâmbet armonios.

Atunci când aparatul dentar a fost inventat, acesta era un dispozitiv dentar care era de obicei rezervat celor bogați sau celor cu cazuri extreme de deformări ortodontice.

Astăzi, aparatele dentare sunt considerate o procedură dentară de rutină la care sunt supuși mulți copii și adulți pentru a-și înfrumuseța zâmbetele și a-și îmbunătăți igiena orală și sănătatea generală.

 

Aparatul dentar este necesar?

Tratamentul ortodontic era considerat de majoritate pacienților ca având rațiuni estetice, dar astăzi,  din ce în ce mai mulți pacienți informați realizează că tratamentul ortodontic este o necesitate. Corectarea dinților nealiniați poate preveni adesea o viață de probleme parodontale și uzură severă a dinților, și chiar pierderea prematură a dinților!

În prezent, toți copiii cu vârste cuprinse între 6-10 ani sunt evaluați ortodontic. Până la vârsta de 12 ani, copiii au toți dinții permanenți și pot beneficia de tratament ortodontic. Mulți adulți doresc un  tratament ortodontic pentru a-și corecta dinții nealiniați, dar nu doresc să poarte aparate dentare tradiționale, de aici și introducerea aparatelor dentare invizibile, sub forma aliniatorilor transparenți.

 

Cât durează un tratament ortodontic

 

Cât durează un tratament ortodontic

 

Aparatul dentar utilizează principiile de bază ale ingineriei. Presiunea constantă și ușoară în direcția dorită va permite o modificare lentă, treptată, a poziției dinților. Pe măsură ce presiunea este aplicată ligamentului parodontal, care ține dinții în poziție, corpul va crea automat loc în noua direcție imprimată, în timp ce va umple spațiul rămas în urmă.

Dacă se aplică prea multă forță pentru a încerca mișcarea dinților într-o perioadă scurtă de timp, este posibilă pierderea acestora.

De aceea, mișcarea trebuie realizată lent, treptate și tratamentele ortodontice durează ani de zile. Mișcarea dinților prin intermediul tratamentului ortodontic trebuie monitorizată și ajustată constant. În timp ce fiecare pacient este diferit, mișcarea de 1 mm pe lună este de obicei recomandată.

Aparatele dentare tradiționale sunt purtate în general timp de un an până la doi ani și jumătate, în funcție de gradul de tratament ortodontic necesar. Când este nevoie de o mișcare mai amplă, poate fi necesară o durată mai mare de îngrijire. În schimb, dacă se vizează o mișcare ușoară a dentiției, acest fapt va necesita o perioadă mai scurtă de timp.

 

Tipuri de aparat dentar Târgoviște

 

Tipuri de aparat dentar Târgoviște

 

Aparatele dentare sunt de tipuri variate, de la aparatul dentar metalic clasic cu brakeți la aparatul dentar invizibil, constituit din aliniatori transparenți.

În cadrul Etiquette Medical Center, poți beneficia de cele mai performante aparate dentare:

Efectul tratamentului ortodontic este unul deosebit, zâmbetul fiind transformat în mod spectaculos, iar perioada tratamentului poate fi așa cum îți dorești tu, prin alegerea unui aparat dentar potrivit necesităților tale estetice.

Te așteptăm la Etiquette Medical Center, pentru o transformare a zâmbetului prin aparat dentar în Târgoviște.

Contactează-ne telefonic sau online, completând formularul de mai jos:

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.