Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!
Articole   -   Pedodonție

Dinții permanenți la copii – medicul nostru răspunde la întrebările părinților

Dinții permanenți la copii

 

Zâmbetul copilului tău se va schimba de-a lungul anilor, începând cu erupția dinților de lapte și continuând cu  pierderea lor, pentru a face loc dinților permanenți.

Dinții de lapte au o importanță deosebită în dezvoltarea armonioasă a dinților permanenți, dar odată ce a început erupția dinților permanenți, este necesar să fii foarte bine informat cu privire la acest subiect. De tine, ca părinte, depinde sănătatea orală a viitorului adult, dar și frumusețea zâmbetului său.

Este atât de interesant când copilului tău i se mișcă pentru prima dată un dințișor de lapte, iar micuțul tău este entuziasmat de vizita Zânei Măseluță. Acesta este doar începutul unui proces lung de înlocuire a tuturor dinților de lapte cu dinți permanenți. Fiecare părinte se gândește în acest stadiu că poate se întâmplă ceva rău sau anormal și are sentimentul că nu știe mai nimic despre acest proces de înlocuire a dinților.

Informații generale se găsesc pe internet, așadar am încercat să răspundem în continuare celor mai frecvente întrebări ale părinților, ce se adresează unor probleme mai puțin discutate în mediul online.

 

Copilului meu i-a căzut primul dinte de lapte, dar nu are rădăcină, a rămas blocată în gingie?

Rădăcinile dinților de lapte se resorb în mod natural, pe măsură ce mugurii dinților permanenți se dezvoltă și se pregătesc să erupă.

Când își va pierde copilul primul dinte de lapte?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim de la părinți, iar răspunsul nu este unul universal valabil. Pentru mulți copilași, primul dințișor cade între 5 și 7 ani. De obicei, primii dinți pierduți vor fi incisivii centrali inferiori, cei care au și erupt primii.

Dinții permanenți ai copilului au erupt, dar au un aspect zimțat, este o problemă?

 

Dintii permanenti ai copilului

 

Ca și curiozitate ce pune pe gânduri părinții, atunci când dinții permanenți erup, arata ca și cum ar fi zimțați. Pe măsură ce timpul trece, dinții se uzează și vor fi plați.

Dinții permanenți ai copilului sunt mai galbeni decât cei de lapte?

Un alt detaliu pe care părinții îl observă și determină îngrijorare este culoarea dinților noi. Comparativ cu dinții de lapte, dinții permanenți tind să fie mai galbeni. În acest caz, schimbarea culorii nu este un semn al igienei orale incorecte. Culoarea devine mai puțin proeminentă atunci când culoarea dinților permanenți nu mai contrastează cu  dinții de lapte alăturați.

Când erup primii molari permanenți ai copilului?

În jurul vârstei de 6 ani, la scurt timp după sau cam în același timp în care primii incisivi centrali permanenți erup, molarii permanenți de 6 ani încep să erupă.

Din fericire, nu există multe simptome asociate cu acest lucru. Uneori, gingiile pot fi dureroase câteva zile pe măsură ce dintele este în erupție. În general, acest lucru nu afectează negativ starea copilului.

 

dintii permanenti la copii

 

Așa cum sugerează și numele, un medic stomatolog pedodont este specializat în îngrijirea și conservarea dinților copiilor.

Stomatologii pedodonți sunt supuși unui curriculum specializat și unei formări suplimentare de 3 ani, pe lângă educația lor deja riguroasă, din cei 6 ani de facultate de medicină. Această educație suplimentară oferă o mai bună înțelegere a sănătății orale a copiilor și adolescenților.

Un pedodont este cel mai calificat pentru a satisface nevoile dentare în continuă schimbare și dezvoltare ale sugarilor, copiilor și adolescenților, precum și ale copiilor cu nevoi speciale.

 

Echipa medicală Etiquette Medical Center îți oferă servicii de pedodonție, în cadrul clinicii noastre moderne din Târgoviște.

Programează-ți copilul pentru consultații regulate la medicul pedodont, pentru că este mult mai eficient să revii, decât să tratezi, pentru că știm ca ai vrea să îți ferești copilul de dureri dentare și pentru că zâmbetul viitorului adult se formează în copilărie.

 

Pedodont Târgoviște

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.