Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Proteză dentară Târgoviște

Proteză dentară Târgoviște

 

Protezele dentare sunt o opțiune de înlocuire a dinților pentru pacienții total sau parțial edentați.

Protezele complete sunt folosite pentru a înlocui toți dinții din maxilarul superior sau inferior, iar protezele parțiale sunt folosite atunci când încă există o parte din dinții naturali.

 

De ce proteză dentară?

Deși poate dura ceva timp pentru ca pacienții să se obișnuiască cu protezele dentare, acestea reprezintă un mijloc sigur și accesibil de înlocuire a dinților lipsă. Protezele le permit pacienților să mănânce mai confortabil, să vorbească mai ușor și, de asemenea, îi ajută să își îmbunătățească aspectul fizic.

Dacă recent ai suferit extracții dentare cauzate de procese carioase avansate sau de abcese dentare, medicul stomatolog îți poate recomanda proteza ca opțiune de înlocuire a dinților.

Medicul va face, în fiecare caz, tot posibilul pentru a îți menține dinții naturali puternici și viabili, dar uneori prognosticul este total negativ și dinții nu mai pot fi salvați.

Este posibil să fie necesară îndepărtarea dinților foarte afectați, astfel încât să nu compromită în continuare sănătatea celorlalți dinți.

Sunt si cazuri în care un accident te determină să pierzi dinți, atunci medicul dentist îți poate recomanda protezele dentare, ca opțiune de înlocuire a dinților.

Protezele dentare sunt, de asemenea, utilizate pentru pacienții care se nasc fără unii sau toți dinții permanenți (aceste afecțiuni congenitale sunt cunoscute sub numele de hipodonție și anodonție.)

 

Beneficii ale tratamentului cu proteză dentară Târgoviște

 

Proteză dentară Târgoviște

 

  • Odată cu pierderea dinților, zona maxilarului începe să pară resorbită, ceea ce îți afectează aspectul. Proteza dentară te ajută să ai trăsături pline de formă, păstrându-ți aspectul normal;
  • Proteza dentară îți permite să consumi alimentele pe care le iubești, care pot fi dificil de mestecat dacă îți lipsesc mulți dinți sau chiar toți;
  • Proteza îți permite să vorbești clar;
  • Protezele dentare îți îmbunătățesc încrederea în tine. Te vei simți mai confortabil vorbind și zâmbind în public și în fotografii atunci când ai proteze.

 

Tipuri de proteze dentare

 

Protezele dentare sunt clasificate după numărul de dinți pe care îi înlocuiesc:

  • Proteza dentară completă.

Înlocuiește toți dinții din arcada superioară sau inferioară. Unii pacienți poartă doar proteză inferioară sau doar proteză superioară, în timp ce alți pacienți, edentați total, poartă ambele tipuri de proteză. În general, medicul dentist va aștepta până când locul extracției dentare s-a vindecat, înainte de a proiecta proteza pe care trebuie să o porți. Cu toate acestea, există un tip de proteză numită proteză imediată, care poate fi plasată pe maxilar imediat după extracție, cu mențiunea că după vindecare, medicul stomatolog poate fi nevoit să refacă sau să regleze potrivirea protezei.

 

  • Proteza parțială.

Înlocuiește doar o parte din dinți, fiind sprijinită pe dinții naturali restanți. Fiecare proteză parțială este diferită și, dacă , în timp, mai pierzi dinți, după ce ai beneficiat de o proteză parțială, dentistul tău va putea modifica proteza pentru a adăuga noi dinți, după cum este necesar.

 

Tipuri de proteze dentare

 

În funcție de modul în care proteza este fixată, există:

  • Proteza convențională.

Este aplicată pe maxilar și fixată cu adeziv sau ciment pentru proteze, pentru a o menține în poziție și a o împiedica să se miște, în timp ce vorbești sau mesteci.

Medicul tău stomatolog va începe tratamentul de protetică cu proteză prin a lua o amprentă a maxilarului.  Urmează montarea unei proteze temporare, pentru a se evalua confortul, iar apoi tu și medicul tău curant  veți alege un model final pentru proteză. Urmează protezarea definitivă.

 

Proteză dentară totală

 

Proteza convențională este o opțiune viabilă de înlocuire a dinților pentru cei care nu pot fi supuși unei intervenții chirurgicale de implant dentar din cauza vindecării lente, a diabetului, din cauza constrângerilor financiare sau a unei boli autoimune. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru pacienții a căror structură osoasă maxilară nu este suficient de puternică sau suficientă pentru a susține implanturile.

 

  • Proteza dentară susținută de implanturi.

Se ancorează pe patru sau șase implanturi dentare introduse în osul maxilarului, printr-o procedură chirurgicală.

Acest tip de proteză are mai multe avantaje. Nu se mișcă în timp ce vorbești și mesteci și nu trebuie să folosești adeziv sau ciment pentru a o menține în poziție.

 

Protezele pe implant au un aspect mult mai natural și sunt mult mai confortabile, fiind fixe. Dar acestea necesită o procedură chirurgicală, în privința căreia nu toți pacienții se simt confortabil și sunt mai costisitoare decât protezele convenționale.

 

Proteza dentară pe implanturi

 

Procedura de tratament în cazul acestor proteze este mai extinsă. Medicul va evalua radiografic maxilarul,  pentru a se asigura că structura sa osoasă este suficient de puternică pentru a susține implanturile.

 

Dacă vei fi considerat eligibil pentru tratamentul cu implant dentar, vei fi supus unei proceduri în care patru sau mai multe implanturi dentare sunt inserate chirurgical în osul maxilarului.

Apoi va urma o perioadă de vindecare de trei până la șase luni. În tot acest timp, implanturile se integrează în osul maxilarului, creând o bază stabilă pentru viitoarea ta proteză. În acest timp, poți purta o proteză temporară pentru a acoperi suprafața edentată și pentru a-ți oferi o suprafață de masticație.

 

Te așteptăm în clinica Etiquette Medical Center, pentru un tratament modern cu proteză dentară Târgoviște.

 

tratament modern cu cu proteză dentară Târgoviște

 

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru a stabili o programare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.